Verbouwen

Renovatiedag: Uitbreiding fotostudio en woning

Renovatiedag: Uitbreiding fotostudio en woning
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u deze keer de uitbreiding van een rijwoning met fotostudio in het West-Vlaamse Oostkamp zien. De opdrachtgevers kochten enkele jaren terug de rijwoning naast hun woning, met als doel de bestaande fotostudio en de woning uit te breiden.

In 2016 startte de sloop van de aanpalende woning. In de plaats kwam vooraan het perceel de nieuwe fotostudio, die wordt gekarakteriseerd door een eiken dakstructuur met traditionele gebinten en een glazen voorgevel die de vorm van het dak volgt.

Achter de fotostudio, wordt tussen de tuin en de bestaande woning, het nieuw leef/keukenvolume geplaatst. Deze grote open ruimte vormt een nieuwe schakel tussen de bestaande woning en de tuin, waardoor er vanaf nu volop van de tuin kan worden genoten.

Zondagnamiddag 28 mei 2017 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 75 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2016
Rijwoning

Bureaugegevens
Architectenbureau Mark Van Acker bvba

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant