Architectuur

Limburgse baksteenfabrikant wint Architizer A+ Award

De internationale architectuurwebsite Architizer maakte op 12 april de winnaars van zijn Architizer A+ Awards 2016 bekend. Onder de bekroonde gebouwen is er ook het Shakespeare Theater in Gdansk, Polen. Baksteenfabrikant Vandersanden Group won hiervoor de juryprijs in de categorie Zaal/Theater. Het Shakespeare Theater van de Italiaanse architect Renato Rizzi is gebouwd op de site van een 17e-eeuws theater in Gdansk, Polen.

Het ontwerp is gebaseerd op de oude theatergebouwen, aangevuld met moderne technologie. Zo kan men bijvoorbeeld het dak open of sluiten voor voorstellingen. De gevel is opgebouwd uit een donkere antracieten baksteen, de straatstenen rond het gebouw hebben exact dezelfde kleur. Het theater omvat verschillende binnenplaatsen, kleedkamers, kantoren, een ingang aan de westzijde, een podium aan de oostzijde en biedt plaats aan zo'n 600 mensen. Het Shakespeare Theater is een voorbeeld van nieuwe architectuur die sterk verweven is met traditie.

Vandersanden wint Architizer A+ Award

Architizer A+ Awards

De Architizer A+ Awards zijn in 2016 aan hun vierde editie toe. Het is één van de grootste en meest uitgebreide award programma’s die de beste architecten en producten van het afgelopen jaar in de bloemetjes zet. De jury bestaat uit een panel van meer dan 300 vooraanstaanden uit verschillende sectoren. Zowel architecten als mensen uit de modewereld, uitgevers, product designers, vastgoedmakelaars en vele anderen maken deel uit van de jury.

Ook interessant