Duurzaam Bouwen

Bespaar op zonnepanelen door prijzen te vergelijken

Zonnepanelen zijn ook vandaag, meer dan ooit, een uitstekende investering. De energieprijzen gaan de lucht in en het milieu wordt er niet beter op. Daarom is het aan te raden om in je eigen energie te voorzien. De manier bij uitstek hiervoor is het plaatsen van een zonnepanelen installatie. Wil je ook genieten van de voordelen van zonnepanelen? Vergelijk dan via deze link de scherpste prijzen van zonnepanelen.

Voordat je overgaat tot de aankoop van zonnepanelen, is het raadzaam om offertes te vergelijken van verschillende leveranciers. Na ontvangst van de offertes dien je in het bijzonder op de volgende eigenschappen te letten: het merk, het vermogen, het aantal panelen, de herkomst van de zonnepanelen en de garantie. Na vergelijking van alle factoren vind je ongetwijfeld de meest geschikte installatie voor jouw situatie.

Waarom zijn zonnepanelen momenteel zo interessant?

Lage installatiekost - Vaak vragen mensen zich af of zonnepanelen ook vandaag nog interessant zijn. De prijs van zonnepanelen is, in vergelijking met de piekperiode in 2009, gezakt met vaak meer dan 60%. Zonnepanelen zijn dus heel wat goedkoper geworden.

Hoge performantie - Het rendement van de zonnecellen ligt veel hoger dan in 2009. Zo worden de ‘power optimizers’ voor zonnepanelen almaar performanter, waardoor zonnepanelen niet per se naar het zuiden georiënteerd moeten zijn. Een hoogrendementspaneel kan prat gaan op een lage degradatie en garandeert dus een mooi langetermijnvoordeel.

Vaste prijs, vier decennia lang - Sinds september 2015 is het BTW-tarief op energie opnieuw gestegen van 6 naar 21%. Ook zijn de energieprijzen de voorbije jaren gemiddeld met 5,45% gestegen, de laatste 3 jaar met 8% en in 2015 opnieuw met 8%. Om onafhankelijk te blijven van deze gestage prijsstijging, is het interessant om in je eigen energie te voorzien. Vaarwel ongecontroleerde prijsstijgingen!

Steun overheid - Ook de Vlaamse overheid steunt de investering in energiebesparende maatregelen door middel van de energielening. Deze vorm van financiering wordt aangeboden aan een voordelige rente. Hierdoor is de investering in zonnepanelen momenteel zeer voordelig.

Investeren in zonnepanelen doe je maar een keer. Een levensduur van 40 jaar is absoluut geen uitzondering. Dat is ook de richtlijn bij de berekening van de Total Cost of Ownership. In Duitsland zijn er PV-installaties die ondertussen ruim 30 jaar werken, de oudste is zelfs al 60 jaar actief. Zonne-energie is met andere woorden een groene langetermijnoplossing dat bovendien bijdraagt tot een duurzame wereld.

Offertes vergelijken van professionele zonnepanelen installateurs

Wil je ook besparen door zonnepanelen te plaatsen? Vergelijk dan via deze link prijzen van professionele zonnepanelen installateurs. Deze dienstverlening is volledig kosteloos en vrijblijvend.

Ook interessant