Architectuur

Oproep Dag van de Architectuur: Meld je aan

Op de Dag van de Architectuur kan iedereen in heel Vlaanderen en Brussel opmerkelijke gebouwen bezoeken en deelnemen aan tal van activiteiten rond architectuur. Wil jij op 11 oktober 2015 je gebouw openstellen voor bezoekers? Organiseer je een niet te missen activiteit met architectuur in een prominente rol? Heb je een straf architectuurverhaal? Laat het weten aan het Vlaams Architectuur Instituut.

Thema: architectuur maak je mee

Meemaken = beleven. Architectuur is inmiddels doorgedrongen in alle hoeken van de samenleving en heeft zich genesteld in het alledaagse. Crèches, scholen, gezinswoningen, groepswoningen, sporthallen, universiteiten, verzorgingstehuizen ... bieden comfort en geborgenheid aan wie erin verblijft, maar ze geven ook uitstraling, identiteit en karakter aan hun omgeving. Ze bezitten een architecturale rijkdom die uitblinkt in betrokkenheid. Ze worden elke dag beleefd door bewoners en gebruikers. Een beleving die iedereen kan meemaken op 11 oktober, Dag van de Architectuur 2015.
Mee maken = samen creëren. Geen opdracht zonder bouwheer, geen gebouw zonder bouwers, geen vergunning zonder bestuurders, geen draagvlak zonder burgers, geen architectuur zonder architect. Een architectuurproject bestaat niet zonder een gedeeld engagement. Op de Dag van de Architectuur 2015 geven we bijzondere aandacht aan gebouwen die bij uitstek het resultaat zijn van samenwerking, van co-creatie.

Wie zoeken we?

Iedereen kan zich aanmelden. Het maakt niet uit of je burger bent of vereniging, eigenaar of gebruiker, bewoner of ontwerper, architect of aannemer, overheid of privébedrijf.

Welke projecten zoeken we?

Activiteiten die op 11 oktober (of in de week daarvoor) toegankelijk zijn voor het publiek: opengestelde gebouwen, maar ook stadsrondleidingen, lezingen, workshops, tentoonstellingen, architectuurdebatten, masterclasses … alle mogelijke activiteiten met betrekking tot architectuur komen in aanmerking.

Hoe ondersteunen we jou?

We bekijken of je project haalbaar is en indien nodig geven we je tips. We zetten je project in de kijker met een uitgebreide promotiecampagne. Je krijgt een kit om zelf je project zoveel mogelijk bekend te maken. We zorgen voor een verzekering. Op onze website plaatsen we een vlotte reservatiemodule voor je bezoekers. Voor betalende tickets staan we in voor het betalingsverkeer. Heb je hulp nodig op de Dag van de Architectuur, dan kan je via ons een host inhuren. Stoot je op problemen tijdens de voorbereiding, dan zoeken we samen een oplossing!

Aanmelden doe je zo:

Laat ons weten wie je bent en wat je project is op www.dagvandearchitectuur.be/2015.

Ook interessant