Verbouwen

Willemen Groep renoveert de Astro Tower in Brussel

De Astro Tower is gelegen aan de Kleine Ring in Sint-Joost-ten-Node (Brussel). Het gebouw dateert van midden de jaren 70 en was tot 2005 eigendom van Fortis. Sinds 2005 is het gebouw in handen van Luresa (Banco Santander Group). Met zijn 107 meter en 33 verdiepingen is de Astro Tower het op vier na hoogste gebouw in Brussel. Het gebouw zal na de renovatie beschikken over ongeveer 35.000 m² kantoorruimte. Naast de kantoren bevinden zich in het gebouw drie technische verdiepingen (niveau +31 t.e.m. +33). Ondergronds is er plaats voor een parkeergarage van vijf verdiepingen.

Groep Willemen renoveert de Astro Tower in BrusselDe THV ASTRO (Willemen General Contractor – Cordeel) nam vanaf september 2014 actief deel aan het renovatieproject. De THV neemt de slopingswerken en ruwbouwwijzigingen voor zijn rekening en monteert een nieuwe staalstructuur op het dak. De koperkleurige gevel wordt gedemonteerd en maakt plaats voor een gevel in blauw spiegelglas. In mei 2015 start de afwerkingsfase. Eind 2015 moeten de werken klaar zijn.

De Astro Tower wordt de nieuwe werkplek van ongeveer 1.000 mensen en zal per jaar zowat 140.000 bezoekers lokken. De operatie vormt één van de belangrijkste vastgoedtransacties in Brussel. De Astro Tower zal na de renovatie behoren tot een van de grootste passiefgebouwen in Europa.

Ook interessant