Nieuwbouw

Strop spoorgebied Delft groter dan verwacht

De gemeente Delft krijgt te maken met een fors hoger tekort door de bouw van de spoortunnel in de stad en de ontwikkeling van het gebied daar omheen. Dat bleek donderdag bij de presentatie van de financiële plannen voor de komende tijd. De begroting zal daardoor, ondanks een fors bezuinigingsprogramma, in de komende jaren niet meer sluitend te krijgen zijn, liet wethouder Lennart Harpe aan het ANP weten. Delft is hierover in gesprek met het Rijk en de Provincie Zuid-Holland, aldus Harpe.

Een nieuw onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren wijst uit dat in 2030 het totale tekort zou kunnen oplopen tot zo'n tachtig miljoen euro. Maatregelen die Delft nu van plan is te nemen, zouden dat tekort kunnen terugdringen tot circa vijftig miljoen euro.

De gemeente gaat nu wel ieder jaar vijf miljoen euro extra opzij leggen om in geval van nood toch over zestien jaar tachtig miljoen euro bij elkaar te hebben.

650 miljoen

De kosten van het totale project voor de bouw van de spoortunnel, die al grotendeels is afgerond, bedragen circa 650 miljoen euro. Delft zou hiervan 130 miljoen euro voor zijn rekening nemen, de rest wordt door het Rijk, de provincie en de stadsregio's Haaglanden en Rotterdam opgebracht.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant