Duurzaam Bouwen

EasySolar: De alles-in-één stroomoplossing op zonne-energie

Victron Energy kondigt de lancering aan van EasySolar, een geïntegreerde, intelligente, alles-in-één stroomoplossing. Het enige dat nodig is om volledig van de zonne-energie te kunnen profiteren, is EasySolar, een paar zonnepanelen en accu's. EasySolar brengt oplossingen voor stroomvoorziening één stap verder door een supersnelle BlueSolar-laadcontroller (MPPT), een omvormer/lader en een wisselstroomverdeling in één behuizing te combineren. Doordat er aanzienlijk minder bedrading nodig is, biedt EasySolar meer gebruiksgemak en een maximaal rendement. Bij gebruik van het 24V-model is het mogelijk tot 1400 watt aan zonne-energie te verbruiken en met het continue omvormvermogen van 1600VA zijn zelfs pieken van 3000 watt geen enkel probleem.

Eigenschappen van de EasySolar:

Regeling van de lading via zonne-energie met de BlueSolar MPPT 75/50

Tot drie sets zonnepanelen kunnen met drie sets PV -stekkers worden aangesloten. De MPPT-laadcontroller regelt de spanning voor de verbruiker en de accu's. Een efficiënte energieverdeling is gewaarborgd.

Omvormer/lader bieden een continu omvormvermogen van 1600 VA

De MPPT-laadcontroller en de omvormer/lader maken gebruik van dezelfde gelijkstroom-accukabels, zodat geen extra bedrading nodig is. De accu's kunnen worden opgeladen met zonne-energie en/of met wisselstroom van het elektriciteitsnet of een aggregaat. De verbruiker wordt altijd voorzien van energie, zelfs als de zon niet voldoende energie voor elektrische apparatuur levert. De omvormer/lader biedt een continu omvormvermogen van 1600 VA, waardoor EasySolar zelfs pieken van 3000 watt aankan. Dat betekent dat het inschakelen van keukenapparatuur, zoals een magnetron, geen enkel probleem is.

De alles-in-één stroomoplossing op zonne-energie

Wisselstroomverdeling

De wisselstroomverdeling bestaat uit een aardlekschakelaar en vier met contactverbrekers beschermde wisselstroomuitgangen. Eén uitgang wordt aangestuurd door de wisselstroomingang en wordt alleen ingeschakeld als er wisselstroom beschikbaar is. Een extra zekeringskast is niet meer nodig; EasySolar biedt een gebruiksvriendelijke, kostenefficiënte en veilige oplossing voor wisselstroomverdeling voor bijvoorbeeld een vakantiehuis.

De hieraan toegevoegde PowerAssist-technologie beschermt het apparaat of de aggregaatvoeding tegen overbelasting door, indien nodig, extra omvormvermogen toe te voegen.

Ook interessant