Architectuur

Nationaal militair museum

Dit boek biedt het fascinerende verhaal van de bouw van een museum voor de militaire geschiedenis van Nederland, met collectiestukken van eremedailles tot transportvliegtuigen. Die geschiedenis wordt verteld aan de hand van de hoogtepunten uit de collectie, in een virtuele rondgang door het nieuwe museum met aandacht voor het gebouw van Felix Claus Dick van Wageningen architecten, de inrichting door Kossmann.dejong, de landschapsinrichting door H+N+S Landschapsarchitecten, en de vele bijzondere topstukken die het verhaal vertellen van de Nederlandse militaire geschiedenis.

De locatie van het Nationaal Militair Museum kent een bewogen geschiedenis. In 1913 werd door het Ministerie van Oorlog aangekochte vliegkamp Soesterberg aangekocht, de bakermat van de Nederlandse luchtmacht. Op 12 november 2008 nam de Koninklijke Luchtmacht afscheid van haar geboortegrond en sloot de vliegbasis haar poorten, om in 2014 weer geopend te worden als Park Vliegbasis Soesterberg en Nationaal Militair Museum.

Het boek vertelt het verhaal van de bouw van dit spectaculaire museum, maar biedt ook een toegankelijk overzicht van de topstukken uit de collectie.

Bestel dit boek:

Ook interessant